Ny seniorcamping på Lystruphave

Fortjener at blive læst

Af Arne Olesen

Boganmeldelse

 

Efterløns- eller pensionisttiden ser mange frem til med længsel – eller frygt? Nu kom dagen endelig, hvor jeg blev fri for alle forpligtelserne. Eller savner jeg måske stadigvæk et aktivt liv?

   Lohse skal ikke have utak for udgivelsen af nærværende bog. Med sine 29 forskellige forfattere bliver temaer omkring seniorlivet dækket godt ind.

   "Det er en proces at blive gammel. En udvikling med mange fællestræk, men også lige så forskellig som de mange ældre, der gennemlever den. En udvikling, der sjovt nok har meget af teenageren i sig, bare med modsat fortegn. Man vil måske snarere tale om afvikling, men i virkeligheden står vi jo altid foran en ny begyndelse, eftersom hver dag er ny." Sådan udtrykker Beate Højlund det i indledningen. Dermed er temaet på en fin måde slået an.

   Bogen er inddelt i tre hovedafsnit. Det er med til at gøre den overskuelig og let at læse. De enkelte forfattere peger hver på deres specielle anliggende, hvilket er med til, at de fleste af os nemt vil kunne identificere os med i hvert fald et par emner.

   Der behandles emner som "Ensomhed", "Medarbejder i en genbrugsbutik" og "Tabet af ægtefællen og livet derefter". Der bliver sat ord på både glæder og sorger i livets tredje alder. Hensigten med bogen er derfor helt klar: Vi skal fokusere på mulighederne og livet, der ikke slutter med denne tilværelse! Det gennemgående tema er da også helt klart livet med Gud. Vi går ikke mod afslutningen, men mod en ny begyndelse.

   For en del kunne det måske have understreget værdien af de enkelte indlæg endnu mere, hvis der var givet en kort præsentation af forfatterne.

   Bogen fortjener at blive læst – ikke bare af os halv- og helgamle

 

 

Jacob Bank Møller (red.)

Seniorlivet - udfordringer og muligheder

Lohse

248 sider – 249,95 kr.

 

 

 

 

Artikel bragt i: IMT 2012 nr. 34
Forfatter: Arne Olesen