Artikelarkiv 
Troen lurer under overfladen

Light Up Lion har fundet lyden

Lovsangsgruppen fra Aarhus er klar med 10 nye sange, der er skrevet for at blive brugt

 

Af Ole Noermark Larsen

Interview

 

Light Up Lions debutplade fra 2009 "Større er du Gud" var resultatet af bare fire måneders arbejde. Siden er der gået næsten tre år, og fredag den 26. maj udkom så efterfølgeren "Tilbage til haven" i forbindelse med Å-festival i Sønder Felding.

   "Det har taget meget længere tid at lave det nye album. Til gengæld har vi haft god tid til at arbejde med de små detaljer og finde vores egen lyd. I modsætning til den første plade har alle i bandet denne gang været inde over de enkelte numre, både hvad angår tekst og musik. Det har været en lang, men god proces, så nu håber vi, at andre er lige så tilfredse med resultatet som os," siger Sidsel Klitlund, der er én af to forsangere i gruppen.

   Målet med den nye plade er det samme som med den første. Light Up Lion vil gerne inspirere andre til at synge lovsang, og ved siden af cd'en er der udgivet et nodehæfte, så alle kan prøve kræfter med sangene.

   "Vores sange er til for at blive brugt. Derfor holder vi fast i at skrive på dansk, så de kan bruges af så mange som muligt, uanset om man holder sin egen lovsangsfest hjemme i stuen, eller man bruger dem i kirken, i IMU, eller hvor man nu vil," siger Sidsel.

Plads til klage

Titlen på det nye album, "Tilbage til haven", viser både tilbage til skabelsen og frem mod evigheden, fortæller den anden forsanger, Daniel Kastrup Nielsen. "Haven er Paradis, hvor det hele begyndte, og hvor vi håber, det også ender."

   Mellem de to positioner ligger livet, hvor der ifølge Light Up Lion er uendelig meget at takke Gud for, og det kommer rigeligt til udtryk i de 10 numre på albummet. Men der har også sneget sig en enkelt klagesang ind.

   "Klagesang er også en del af livet. Og når vi mister noget, vi holder af, må vi have det ud," siger Daniel. "Nummeret 'Klagesangen' blev til efter bådulykken i Norge for et par år siden, hvor fire unge kristne mænd fra Aarhus mistede livet. Det er én af de episoder, der har gjort stort indtryk på os i løbet af de tre år, vi har arbejdet med pladen, og derfor er der kommet en klagesang med på albummet."

Fælles om lovsang

Udgivelsen blev markeret med en releasekoncert på Å-festival. Men i virkeligheden er Light Up Lion ikke først og fremmest et koncert-band.

   "Vi vil faktisk hellere lede andre i lovsang, end vi vil spille koncerter. Vi kan godt lide, at lovsangen er noget, vi er fælles om," forklarer Sidsel.

   Light Up Lions nye album "Tilbage til haven" er ligesom debutpladen udgivet på Refleks Musik.

 

Artikel bragt i:
Forfatter: